Me-Time, een eigen theeblend

Wie mijn boek But First, Tea heeft, kent de Me-Time al. Vandaag wil ik het recept, inclusief ijsthee variant, heel graag met jullie delen.

Een van de populairste theeblends toen ik mijn zaak Thee met een Verhaal nog had, was de Me-Time. Het is een combinatie van zachte, rustgevende kruiden die je de hele dag door mag drinken. Het is heerlijk hartverwarmend in de winter, maar ook verfrissend in de zomer. Maak en drink deze kruidenthee mindful en neem alle geuren en werkzame stoffen in je op. Een genot om te drinken en te delen.

Dit recept komt uit mijn boek “But First, Tea” dat in 2018 werd uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts. De prachtige foto hierboven werd speciaal voor dit boek gemaakt door Dorothee Dubois van The Fresh Light.

Voor ik het recept zelf deel, moet ik even uitleggen wat een “deel” in het recept juist betekent. Een deel staat voor de verhouding. Zelf maak ik altijd een grotere hoeveelheid van mijn favoriete theesoorten, die ik dan bewaar in een ondoorzichtig tinnen doosje. Een deel is in dit geval een grote opscheplepel. Als ik deze thee als cadeautje maak, dan is een deel 1 eetlepel, waarna ik de gemaakte thee over de cadeauverpakkingen deel.

Wat heb je nodig?

  • 2 delen citroenmelisse
  • 1 deel kamille
  • 1 deel lindebloesem
  • 1 deel rozenblaadjes
  • 1/2 deel munt (ik drink het liefst groene munt, maar pepermunt kan ook)

Meng de kruiden goed en bewaar in een tinnen doos of een papieren zakje zonder doorzichtige ruit.

Warm

1 kl thee voor 1 mok. Overgiet met kokend water en laat 5 à 8 minuten infuseren.

Als ijsthee

Neem anderhalve eetlepel thee op 1 liter koud water. Ik doe de thee meestal in een grote theefilter en doe deze daarna in het water. Ik laat deze een nacht infuseren in de koelkast. ‘s Morgens haal ik de theekruiden eruit en klaar. Heb je het graag wat zoeter? Voeg aan de liter klaargemaakte ijsthee 100ml vlierbloesemsiroop toe en een scheutje citroensap. Dan heb je een superlekkere Me-Time limonade.

About the author
Place comment