Voetreflexologie

Jouw voeten staan er... bij elke stap die je zet

Voetreflexologie, meer dan een ontspannende voetmassage

Voetreflexologie brengt tot rust, bewerkt bepaalde blokkades in je lichaam en is een weldaad van comfort bij verschillende kwaaltjes. Op je voeten (net als op je handen, oren en je gelaat) zitten reflexpunten die in verbinding staan met delen van jouw lichaam. Door deze door een ervaren voetreflexoloog te laten bewerken, kan heel wat mooie resultaten opleveren. Tal van onderzoeken tonen aan dat deze alternatieve therapie comfort brengt als aanvulling op bijvoorbeeld andere therapieën en behandelingen bij onder meer burnout, kanker, fibromyalgie. Het kan ook extra comfort geven tijdens de menopauze, stress, slaapstoornissen, maag- en darmproblemen, chronische pijnklachten, etc. 


Voetreflexologie wordt vaak omschreven als een voetmassage, maar dat is het eigenlijk niet. Natuurlijk zitten er elementen van massage in een voetreflexologiesessie. Als voetreflexoloog bewerken we ook specifieke drukpunten die corresponderen met jouw persoonlijke verhaal. 

B. 
Sinds ik bij jou kom, Jess, is mijn leven ingrijpend veranderd. Je zegt wel dat ik dat zelf doe, maar toch, dankzij jou. 

A.

Jess! Dit geloof je niet. Na 2 sessies heb ik gewoon geen migraine aanval meer gehad sinds laatste sessie. MERCI. MERCI. MERCI!
C.
Eindelijk slaap ik weer beter. Dankjewel, Jess. Ook voor alle tips naast de heerlijke voetreflexologie beleving. 

Meer over voetreflexologie

Wat mag je verwachten?

Voor je eerste afspraak, houden we een intakegesprek. Op basis van dat gesprek, stel ik een behandelplan op. Dat komt neer op welke punten ik ga bewerken, en of ik kies voor een ontspannende of een therapeutische voetreflexologie sessie. Dit intake gesprek gebeurt terwijl je zelf van een magnesium voetbad geniet. 

Daarna lig je op de behandelstoel en ga ik aan de slag. Ik bewerk bepaalde punten op je voeten en gebruik hierbij massageolie en essentiële oliën. 

Eentje is geentje

Eén voetreflexologiesessie werkt zeker en vast ontspannend, maar meestal voel je het effect pas echt na enkele sessies. De eerste sessie weet je zeker en vast al wel of het iets voor jou is. 


Is voetreflexologie ook voor Baby's en Kinderen?

Zeker! Het is wel een net iets andere aanpak. Ik ben ook getraind baby- en kindervoetreflexologe. Meer info vind je op onze babyreflexologie pagina. 


Wat is het verschil tussen een ontspannende & therapeutische voetreflexologie

Ontspannende voetreflexologie

Bij een ontspannende voetreflexologiesessie worden er meer massagetechnieken toegepast. Door de voeten te masseren en ontspannende drukpunten te bewerken, breng ik jou helemaal tot rust. Hier wordt de volledige voet bewerkt en niet enkele specifieke drukpunten. 


Therapeutische voetreflexologie

Bij een therapeutische voetreflex sessie, ga ik als reflexoloog aan de slag met jouw klachten. Ik bewerk dan specifieke drukpunten op je voet, om zo het zelfhelend vermogen van jouw lichaam aan te spreken. Laat ons wel duidelijk zijn dat ik geen dokter ben. Voetreflexologie werkt complementair met reguliere geneeskunde en is nooit een vervanging ervan. 


Bij therapeutische voetreflexologie heb je ook als resultaat ontspanning en die ontspanning geeft ook een duwtje aan jouw immuunsysteem en je zelfhelend vermogen. 

Is voetreflexologie voor iedereen? 

Ja, en nee. Voetreflexologie heeft enkele contra-indicaties. Die komen naar boven tijdens het intakegesprek en bij het invulformulier van de boeking. Wees altijd eerlijk over eventuele medische aandoeningen, zo kan ik als jouw voetreflexologe mijn behandelplan aan jouw specifieke noden aanpassen. 


Vermeld zo steeds: 


  • wanneer  je zwanger bent,

  • wanneer je aan een chronische aandoening lijdt, zoals kanker, chronisch pijnpatiënt, … 

  • wanneer je hart- en vaataandoeningen hebt,

  • wanneer je darm of spijsverteringsaandoeningen hebt. 

Ook ontdekken of voetreflexologie iets voor jou is?